Stimaţi Clienţi!

Banca de Economii S.A. Vă aduce la cunoştinţă că utilizarea codului IBAN pentru transferurile în valută străină prin intermediul reţelei SWIFT începând cu 01 ianuarie 2013 este obligatorie, această modificare a intrat în vigoare în conformitate cu Hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei nr.141 din 21 iunie 2012.

Codul IBAN este un cod unic pentru fiecare client al Băncii de Economii S.A. care va substitui numărul de cont al clientului utilizat la efectuarea transferurilor internaţionale SWIFT. Implementarea codului IBAN are drept scop creșterea nivelului de automatizare a procesului de prelucrare a transferurilor, reducerea erorilor, precum și diminuarea semnificativă a duratei de efectuare a transferurilor prin reţeaua SWIFT.  

Astfel, pentru evitarea riscului de neefectuare în termen a decontărilor internaţionale rugăm să aduceţi la cunoştinţă partenerilor Dvs. din străinătate, membrilor familiei sau altor persoane care efectuează transferuri din străinătate, noile rechizite obligatorii pentru efectuarea plăţilor în valută străină cu indicarea codului IBAN corespunzător contului la care se vor încasa banii.

Codul IBAN poate fi obţinut în modul următor:

ATENŢIE:

ÎNCEPÂND CU 1 IANUARIE 2013, TOATE PLĂŢILE PRIN SWIFT CARE NU VOR CONŢINE CODUL IBAN VOR FI RETURNATE.

PENTRU A EVITA RISCUL NEÎNCASĂRII PLĂȚILOR ESTE FOARTE IMPORTANTĂ COMUNICAREA NOILOR DATE BANCARE CĂTRE PARTENERI.

ADMINISTRAȚIA