Banca de Economii susţine DOR-ul moldovenilor plecaţi peste hotare

 

În contextul conştientizării importanţei păstrării valorilor naţionale în rândul migranţilor moldoveni plecaţi peste hotarele ţării, Banca de Economii S.A. s-a alăturat proiectului DOR, ce şi-a deschis uşile pe 19 august 2013 pentru 25 tineri moldoveni. Proiectul a fost organizat de către Guvernul Republicii Moldova (Biroul pentru Relații cu Diaspora), Banca de Economii fiind partenerul Guvernului în buna desfăşurare acestuia.

Programul a apărut drept rezultat al necesității clar exprimate a diasporei moldovenești de a  menține relația cu valorile tradiționale ale țării și de a crește gradul de conexiune emoțională cu Republica Moldova.

Scopul proiectului DOR, după cum spune şi denumirea acestuia, este consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă cu țara de baștină.

Obiective proiectului DOR:

  • Dezvoltarea, păstrarea și promovarea identității naționale a tinerilor moldoveni din diasporă prin cunoașterea limbii și istoriei, dansului și cântecului popular:
  • Explorarea și cunoașterea de către tinerii din diasporă a patrimoniului cultural, istoric național și a tradițiilor naționale;
  • Conectarea tinerilor din diasporă cu caracteristicile societății moldovenești contemporane;
  • Cunoașterea naturii (florei și faunei) țării de origine;
  • Crearea rețelei de tineri din diasporă, capabili și dornici să colaboreze și să contribuie la dezvoltarea țării de origine.

Proiectul DOR 2013 se află l-a prima ediţie, însă obiectivele şi misiunea acestuia îl prezintă drept un proiect de durată, ce va căpăta nuanţă de tradiţie.

Banca de Economii S.A. este un susţinător activ al evenimentelor de importanţă socială şi naţională pentru Republica Moldova, acţiunile, produsele şi serviciile sale fiind orientate spre crearea unui cadru mai bun, mai prosper şi responsabil.