Activitatea Băncii de Economii S.A. în luna mai 2013.

La 31 mai 2013 activele Băncii de Economii S.A. au constituit 5,653 mil.lei, crescând pe parcursul lunii cu peste 56 mil.lei. Soldul depozitelor a înregistrat 4,145 mil.lei, ceea ce reprezintă 93.4% din datoriile financiare evaluate la cost amortizat.

Soldul activelor lichide ale Băncii de Economii S.A. a crescut pe parcursul lunii mai 2013 cu 5.2%, la finele lunii depăşind de 2.2 ori limita minimă reglementată de BNM.

La finele a 5 luni 2013 ponderea activelor lichide în total active ale Băncii (lichiditatea curentă) este de 43.55%, ceea ce constituie mărime maximă înregistrată la nivelul băncilor concurente.

Similar primelor 4 luni, şi în luna mai 2013 Banca de Economii S.A. a înregistrat profit.

Banca s-a conformat cu exigenţele BNM privind cuantumul capitalului minim necesar. Capitalul acţionar s-a majorat pe parcursul lunii, nivelul de capitalizare faţă de active fiind în creştere comparativ cu începutul anului, la 31.05.2013 înregistrând 15.4%,  ceea ce constituie o mărime comparabilă suficientă faţă de activele Băncii.

Banca de Economii S.A. a asigurat şi va asigura deservirea clienţilor conform solicitărilor acestora respectând întocmai angajamentele asumate. Suplimentar, în vederea dezvoltării unor anumite segmente de activitate, în această perioadă au fost continuate proiectele iniţiate anterior în ceea ce priveşte extinderea utilizării de către populaţie şi agenţi economici a instrumentelor de deservire bancară la distanţă, sunt în proces de lansare noi produse şi servicii bancare.

În luna mai curent Banca de Economii S.A. a lansat campania de loaialitate „Ai auzit? Banca de Economii și Western Union îți răsplătesc fidelitatea!” în cadrul căreia clienţii care primesc sau expediază un transfer prin sistemul Western Union la ghişeele Băncii de Economii S.A. pot câştiga premii instant şi zeci de premii băneşti importante.

În iunie a fost lansată campania „Câștigă cu MasterCard şi Banca de Economii”, este în desfăşurare promoţia ”SERVICII ON-LINE GRATUITE DE LA BANCA DE ECONOMII”.